Наукова періодика України Технічні науки та технології


Гуменюк О. 
Удосконалення способу приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен / О. Гуменюк, М. Ксенюк, Р. Ільїн // Технічні науки та технології. - 2016. - № 1. - С. 210-217. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2016_1_33
Одним зі способів збагачення білого хліба з борошна вищого гатунку є додавання в нього зерна злакових культур. Такий хліб відрізняється від звичайного підвищеним вмістом багатьох незамінних поживних речовин: білків, вітамінів, мінеральних елементів, харчових волокон та ін. Вживання збагаченого зерновими добавками хліба дозволить покращити роботу кишечника, зменшити ризик виникнення діабету, серцево-судинних захворювань, нормалізувати жовчовиділення тощо. Проведено дослідження щодо впливу різних видів зернових добавок (нелущеного пшеничного зерна, пшеничних круп N 1 і N 3) на фізико-хімічні та органолептичні показники білого хліба. Для приготування тіста обрали ферментацію на основі закваски, використання якої позитивно впливає на органолептичні властивості хліба, покращує текстуру й уповільнює процес черствіння хліба. На основі одержаних результатів запропоновано нові способи приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен.
  Повний текст PDF - 5.736 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гуменюк О.
  • Ксенюк М.
  • Ільїн Р.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гуменюк О. Удосконалення способу приготування білого хліба з добавкою пшеничних зерен / О. Гуменюк, М. Ксенюк, Р. Ільїн // Технічні науки та технології. - 2016. - № 1. - С. 210-217. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2016_1_33.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Гуменюк Оксана Леонідівна (1970–) (фізико-математичні науки)
  • Гуменюк Олександр Борисович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського