Наукова періодика України Технічні науки та технології


Гуменюк О. Л. 
Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, К. О. Шупило, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. - 2015. - № 2. - С. 222-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2015_2_39
Зазначено, що одним зі способів запобігання окиснювальним процесам у хлібобулочних виробах, виготовлених з використанням рафінованих рослинних олій, є добавка штучно синтезованих (наприклад, аскорбінова чи лимонна кислота) або ж синтетичних (похідні фенолів: бутилгідроксианізол, бутилгідрокситолуол, ізоаскорбат натрію), які нерідко виявляються небезпечними для здоров'я людини. Як альтернатива синтетичним антиоксидантам для стабілізації олій запропоновано використання спецій, ароматичних трав, чаю, насіння і т. ін. Досліджено деякі фізико-хімічні показники якості зразків ароматизованої соняшникової олії, виготовлених за власними рецептурами. Показано можливість застосування ароматизованої олії у виробництві здобних хлібобулочних виробів.
  Повний текст PDF - 162.936 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гуменюк О.
  • Ксенюк М.
  • Шупило К.
  • Семенюк О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гуменюк О. Л. Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, К. О. Шупило, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. - 2015. - № 2. - С. 222-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2015_2_39.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Гуменюк Оксана Леонідівна (1970–) (фізико-математичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського