Наукова періодика України | Технічні науки та технології | ||
Гуменюк О. Л. Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, К. О. Шупило, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. - 2015. - № 2. - С. 222-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2015_2_39 Зазначено, що одним зі способів запобігання окиснювальним процесам у хлібобулочних виробах, виготовлених з використанням рафінованих рослинних олій, є добавка штучно синтезованих (наприклад, аскорбінова чи лимонна кислота) або ж синтетичних (похідні фенолів: бутилгідроксианізол, бутилгідрокситолуол, ізоаскорбат натрію), які нерідко виявляються небезпечними для здоров'я людини. Як альтернатива синтетичним антиоксидантам для стабілізації олій запропоновано використання спецій, ароматичних трав, чаю, насіння і т. ін. Досліджено деякі фізико-хімічні показники якості зразків ароматизованої соняшникової олії, виготовлених за власними рецептурами. Показано можливість застосування ароматизованої олії у виробництві здобних хлібобулочних виробів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гуменюк О. Л. Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, К. О. Шупило, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. - 2015. - № 2. - С. 222-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2015_2_39.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |