Наукова періодика України | Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького | ||
Білаш Ю. П. Жирнокислотний склад ліпідів плазми крові відгодівельних бугайців за різного вмісту в раціоні вітаміну Е та селену / Ю. П. Білаш // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2015. - Т. 17, № 1(2). - С. 3-7. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2015_17_1%282%29__3 Досліджено вплив введення до раціону відгодівельних бугайців селену та вітаміну Е у кількості 0,3 і 100 мг та 0,5 і 300 мг на кг сухої речовини на жирнокислотний склад плазми крові. За згодовування бугайцям підвищених доз селеніту натрію та токоферолу ацетату у плазмі їх крові зростала кількість розгалужених та непарних довголанцюгових жирних кислот, що свідчить про посилення розмноження бактерій у рубці та покращання рубцевої ферментації. У ліпідах плазми крові бугайців, які одержували селеніт натрію та токоферолу ацетат, виявлено більшу частку транс11-18:1 і цис9, транс11-18:2 кислот, ліноленової кислоти та її похідних: кислот 20:5, 22:5 та 22:6. Частка стеаринової кислоти у цьому разі зменшувалася. Більша кількість селену та вітаміну Е діяла ефективніше. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Білаш Ю. П. Жирнокислотний склад ліпідів плазми крові відгодівельних бугайців за різного вмісту в раціоні вітаміну Е та селену / Ю. П. Білаш // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2015. - Т. 17, № 1(2). - С. 3-7. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2015_17_1(2)__3.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |