Наукова періодика України | Гепатологія | ||
Кондро М. М. Вплив висококалорійного харчування на ферментативну активність основних комплексів електронно–транспортного ланцюга мітохондрій гепатоцитів за умов розвитку стеатогепатозу різної етіологі / М. М. Кондро, Д. О. Воєйкова, Л. І. Степанова, Т. М. Фалалеєва, Т. В. Берегова, Л. І. Остапченко // Гепатологія. - 2016. - № 1. - С. 33-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gepat_2016_1_5 У попередніх дослідженнях авторами було встановлено, що 20-тижневе перебування щурів на висококалорійному харчуванні призводить до розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки, котра тісно корелює з вісцеральним ожирінням та інсулінорезистентністю. Гепатоцити багаті мітохондріями. Мітохондріальна функція є однією із основних регуляторів жиру печінки, відповідно мітохондріальна функція сприяє формуванню стеатозу печінки. В літературі неодноразово наголошується, що зміни в печінці, які передують розвитку стеатозу, залишаються невивченою проблемою. Так, дані відносно змін активності ферментів дихального ланцюга і енергозалежних процесів в мітохондріях гепатоцитів не однозначні, що стало основою для формування мети роботи. Мета роботи - вивчити активність ферментів дихального ланцюга мітохондрій та активність H<^>+ Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Кондро М. М. Вплив висококалорійного харчування на ферментативну активність основних комплексів електронно–транспортного ланцюга мітохондрій гепатоцитів за умов розвитку стеатогепатозу різної етіологі / М. М. Кондро, Д. О. Воєйкова, Л. І. Степанова, Т. М. Фалалеєва, Т. В. Берегова, Л. І. Остапченко // Гепатологія. - 2016. - № 1. - С. 33-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gepat_2016_1_5.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |