Наукова періодика України | Biotechnologia Acta | ||
Kucherenko D. Yu. Application of glutamate-sensitive biosensor for analysis of foodstuff / D. Yu. Kucherenko, I. S. Kucherenko, O. O. Soldatkin, A. P. Soldatkin // Biotechnologia Acta. - 2018. - Vol. 11, № 4. - С. 57-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2018_11_4_6 Мета роботи - оптимізація амперометричного глутаматчутливого біосенсора і його використання для визначення концентрацій глутамату в зразках їжі. Застосовували амперометричний метод вимірювань. Біосенсор базувався на іммобілізованій глутаматоксидазі та платиновому дисковому електроді. Біосенсор був підключений до робочої комірки з допоміжним електродом (платиновим дротом) і електродом порівняння (Ag/AgCl). Біосенсор мав високу чутливість до глутамату, тривалість одного аналізу становила близько 5 хв. Досліджено вплив іонної сили, pH і буферної ємності на роботу біосенсора. Вивчено чутливість біосенсора до різних можливих інтерферуючих речовин, включаючи амінокислоти; показано високу селективність до глутамату. Було оцінено відтворюваність аналізу зразків харчових продуктів і вплив розведення зразків. Концентрації глутамату в різних соусах і приправах вимірювали за допомогою розробленого біосенсора; результати добре корелювали з результатами, одержаними за допомогою спектрофотометричного методу (R<^>2 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Kucherenko D. Yu. Application of glutamate-sensitive biosensor for analysis of foodstuff / D. Yu. Kucherenko, I. S. Kucherenko, O. O. Soldatkin, A. P. Soldatkin // Biotechnologia Acta. - 2018. - Vol. 11, № 4. - С. 57-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2018_11_4_6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |