Наукова періодика України Biotechnologia Acta


Blayda I. A. 
Composition and activity of bacterial community of coal tailing / I. A. Blayda // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 5. - С. 94-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_5_13
Мета роботи - вивчення складу аборигенного бактеріального угруповання, що населяє відходи збагачення вугілля, а також оцінювання впливу на активність вилуговування різних груп мікроорганізмів, що входять до його складу. Мікробіологічними методами одержано й кількісно оцінено накопичувальні культури мікроорганізмів різних фізіологічних груп - міцеліальних грибів, гетеротрофних мікроорганізмів, мезофільних і помірно термофільних ацидофільних хемолітотрофних сіркоокиснювальних бактерій, встановлено їх окиснювальну активність. Оптимальні результати колективного вилуговування в розчин як рідкісних, так і важких металів отримано за термофільних умов, сприятливих для росту й активності представників роду Sulfobacillus, а також мезофільних - з використанням як енергетичного субстрату двовалентного заліза, що підтверджує провідну роль A. ferrooxidans у процесах бактеріального вилуговування металів. Результати власних досліджень і дані літератури свідчить про те, що якісний склад ацидофільних хемолітотрофних бактерій, що мешкають у техногенних відходах енергетики, практично не відрізняється від структури мікробіоценозів природних сульфідних руд.
  Повний текст PDF - 301.134 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Blayda I.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Blayda I. A. Composition and activity of bacterial community of coal tailing / I. A. Blayda // Biotechnologia Acta. - 2014. - Vol. 7, № 5. - С. 94-100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2014_7_5_13.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського