Сидоров Ю. І.
Сучасні процеси і обладнання для виробництва пива / Ю. І. Сидоров // Біотехнологія. - 2013. - Vol. 6, № 2. - С. 58-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_2_7
Розглянуто сучасні тенденції розвитку процесів пивоваріння та бродильних апаратів для їх реалізації. Показано, що на сьогодні найпоширенішим способом виробництва є прискорені процеси за методом Натана в одну технологічну стадію в одному апараті - циліндроконічному танку. Наступним етапом розвитку мав бути перехід до безперервних методів, однак ці, достатньо відомі способи, поки що не набули поширення. Другим напрямом розвитку пивоваріння є введення в дію міні-пивоварень, у тому числі ресторанних комплексів. Основним стимулом розвитку цього напряму є можливість одержання так званого "живого" пива - високоякісного нефільтрованого продукту, однак сьогодні велику конкуренцію йому становлять масові виробництва, які засвоїли техніку виготовлення "живого" пива на промисловому рівні.
Цитованість авторів публікації:Сидоров Ю.
Бібліографічний опис для цитування:
Сидоров Ю. І. Сучасні процеси і обладнання для виробництва пива / Ю. І. Сидоров // Біотехнологія. - 2013. - Vol. 6, № 2. - С. 58-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2013_6_2_7.
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити
"Анкету науковця"
|