Наукова періодика України | Biotechnologia Acta | ||
Шульга С. М. Вплив ліофілізації на життєздатність дріжджів Pichia anomala / С. М. Шульга, О. О. Тігунова, А. Ф. Ткаченко, Н. Є. Бейко, А. І. Хоменко // Biotechnology. - 2011. - Vol. 4, № 4. - С. 80-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2011_4_4_10 Збереження мікроорганізмів у колекціях чистих культур є актуальною проблемою. Існує багато методів збереження бактерій, але жоден з них не дає 100 %-го захисту від мутацій, змін властивостей мікроорганізмів або їх загибелі. На життєздатність мікроорганізмів у процесі ліофілізації впливає низка факторів: умови культивування (pH і температура), вік культури, концентрація клітин, склад захисного середовища і метаболічна активність. Оптимізація цих процесів дозволяє зберегти до 80 - 90 % життєздатних клітин. Для культури Pichia anomala Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шульга С. М. Вплив ліофілізації на життєздатність дріжджів Pichia anomala / С. М. Шульга, О. О. Тігунова, А. Ф. Ткаченко, Н. Є. Бейко, А. І. Хоменко // Biotechnology. - 2011. - Vol. 4, № 4. - С. 80-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/biot_2011_4_4_10.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |