Наукова періодика України Бізнес Інформ


Одарченко А. М. 
Економічна ефективність виробництва замороженого напівфабрикату для напою смузі / А. М. Одарченко, Є. Б. Соколова, Т. В. Карбівнича // Бізнес Інформ. - 2019. - № 4. - С. 233-238. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2019_4_33
Економічно обгрунтовано доцільність виробництва в рамках господарських підприємств замороженого напівфабрикату для перших страв "Борщова заправка". Для оцінки економічної ефективності виробництва "Борщової заправки" необхідно розрахувати прогнозну рентабельність реалізації продукції та порівняти її із середніми аналогічними показниками. Аналізуючи проведені розрахунки економічної ефективності виробництва напівфабрикату "Борщова заправка" для перших страв, можна зробити висновок, що виробництво нової продукції є економічно ефективним. Про це свідчить розрахований рівень рентабельності, який вище середнього рівня, що склався на ринку, на 15,9 % (розрахований рівень рентабельності дорівнює 35,9 %, а середній рівень рентабельності на ринку - 20 %), що дозволяє підприємству не тільки зміцнити свої позиції, але й підвищити прибутковість навіть у порівнянні із запланованими показниками ефективності.Мета роботи - економічне обгрунтування доцільності виробництва в рамках підприємств харчової та переробної промисловості замороженого напівфабрикату для напою смузі. З огляду на те, що розроблений заморожений напівфабрикат для смузі не має аналогів на вітчизняному ринку, для обгрунтування доцільності його виробництва визначено прибуток, а також оцінено його привабливість і перспективи щодо просування на споживчому ринку. Розраховано ціну напівфабрикату, яка становить 79,50 грн за 1 кг продукції, що відповідає ринковим цінам на заморожені ягоди та забезпечує конкурентоспроможність розробленого напівфабрикату для смузі. Прибуток, що отримає підприємство, складатиме 13,20 тис. грн на кожні 1000 кг реалізованого напівфабрикату. Результати проведеного оцінювання загроз і можливостей з боку зовнішнього середовища щодо просування нового товару на ринку, а також порівняння сильних і слабких його сторін підтвердили доцільність впровадження розробленого напівфабрикату у практичну діяльність підприємств харчової промисловості.
  Повний текст PDF - 308.95 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Одарченко А.
  • Соколова Є.
  • Карбівнича Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Одарченко А. М. Економічна ефективність виробництва замороженого напівфабрикату для напою смузі / А. М. Одарченко, Є. Б. Соколова, Т. В. Карбівнича // Бізнес Інформ. - 2019. - № 4. - С. 233-238. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2019_4_33.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського