Наукова періодика України | Бізнес Інформ | ||
Переверзєва А. В. Методичні підходи до класифікації об’єднаних територіальних громад на основі аналізу фінансових і людських ресурсів / А. В. Переверзєва // Бізнес Інформ. - 2018. - № 2. - С. 64-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_2_10 Досліджено методичні підходи до класифікації об'єднаних територіальних громад на основі аналізу фінансових і людських ресурсів. Здійснено групування об'єднаних територіальних громад і побудовано матрицю класифікації об'єднаних територіальних громад через аналіз взаємозв'язку "власні ресурси - кількість населення". Визначено, що більшість громад характеризуються прямою залежністю між кількістю населення та обсягом власних доходів. Застосування дискримінантного аналізу дозволило класифікувати об'єднані територіальні громади за певним набором їх характеристик, а також виявити відмінності між групами, що дало можливість класифікувати нові об'єкти за принципом максимальної подібності. На основі проведених розрахунків виявлено домінування ваги такого показника, як обсяг власних доходів. Підкреслено, що ті громади, які мають у своєму розпорядженні достатній обсяг фінансових ресурсів і, відповідно, високий рівень самодостатності, спроможні забезпечити високий рівень розвитку людських ресурсів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Переверзєва А. В. Методичні підходи до класифікації об’єднаних територіальних громад на основі аналізу фінансових і людських ресурсів / А. В. Переверзєва // Бізнес Інформ. - 2018. - № 2. - С. 64-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_2_10.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |