Наукова періодика України | Proceedings of the National aviation university | ||
Reshetnyak L. Effect of alfalfa medicago sativa on vital activity of yeast s. cerevisiae / L. Reshetnyak, N. Kolomoyets, O. Semenova // Proceedings of the National aviation university. - 2018. - № 1. - С. 141-147. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vnau_2018_1_20 Мета роботи - удосконалення біотехнологічних властивостей хлібопекарських дріжджів сприяє інтенсифікації процесів бродіння, дозрівання напівфабрикатів і, в остаточному підсумку, поліпшення якості готової продукції. Дріжджі не завжди задовольняють пропонованим до них вимогам. Дослідження спрямовані на інтенсифікацію бродильної активності і підвищення якості дріжджів є актуальними. Проблема дослідження стимулюючої дії речовин різної природи і походження на розвиток і якість дріжджів не є новою. Один із способів інтенсифікації технологічного процесу виробництва дріжджів - підбір поживного середовища за рахунок заміни мінерального джерела азоту на рослинне. Досліджена здатність дріжджових клітин споживати органічний азот з рослинного джерела білку, в якості гранул люцерни. Застосування цього методу дозволило виділити оптимальні компоненти живильного середовища, що забезпечило дріжджам поліпшені показники якості. Досліджено вплив люцерни в якості джерела азоту на життєдіяльність дріжджів S. cerevisiae. Гранули люцерни можна використовувати в поживному середовищі для культивування засівних дріжджів у виробничих масштабах. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Reshetnyak L. Effect of alfalfa medicago sativa on vital activity of yeast s. cerevisiae / L. Reshetnyak, N. Kolomoyets, O. Semenova // Proceedings of the National aviation university. - 2018. - № 1. - С. 141-147. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vnau_2018_1_20.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |