Наукова періодика України | Вісник Харківського національного аграрного університету | ||
Вайнер А. А. Экзогенный пролин угнетает повышение активности антиоксидантных ферментов проростков пшеницы, вызываемое закаливающим прогревом / А. А. Вайнер, Ю. Е. Колупаев, Т. О. Ястреб, А. И. Обозный // Вісник Харківського національного аграрного університету. Сер. : Біологія. - 2014. - Вип. 1. - С. 66-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhnau_biol_2014_1_8 Исследовано влияние кратковременного прогрева, индуцирующего теплоустойчивость проростков пшеницы, и их обработки растворами пролипа и валипа на активность антиоксидантных ферментов - супероксиддисмутазы (СОД), аскорбатпероксидазы и гваяколпероксидазы. Обработка проростков пролином нивелировала индуцированное закаливанием повышение активности СОД, аскорбатпероксидазы и гваяколпероксидазы. Валин подобного эффекта не проявлял. Сделано заключение, что пролин, проявляя антиоксидантные свойства, может препятствовать индуцированию антиоксидантных ферментов закаливающим прогревом. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Вайнер А. А. Экзогенный пролин угнетает повышение активности антиоксидантных ферментов проростков пшеницы, вызываемое закаливающим прогревом / А. А. Вайнер, Ю. Е. Колупаев, Т. О. Ястреб, А. И. Обозный // Вісник Харківського національного аграрного університету. Сер. : Біологія. - 2014. - Вип. 1. - С. 66-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhnau_biol_2014_1_8.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |