Наукова періодика України | Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка | ||
Кюрчев С. В. Визначення параметрів оптимізації процесу охолодження зерна / С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2015. - Вип. 163. - С. 228-239. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2015_163_35 Розглянуто визначення параметрів оптимізації для зберігання зерна в охолодженому стані. У процесі проведених досліджень як фактори розглядали термін зберігання (фактор x1) і середня температура (фактор x2). Це надає змогу прогнозувати технологічні показники, що визначають хлібопекарські властивості зерна пшениці, зокрема якість клейковини, індекс деформації клейковини, вологість. Наведено лінійні та параболічні залежності для кожного із показників за допомогою програми MathCad. Проаналізовано умови для двох зерносховищ та температури від 0 - 7 oC та 7 - 14 oC. Під час оптимізації, згідно з одержаними даними можна зробити висновок, що найбільш сприятливим терміном зберігання є 6 місяців за температури не більше 8,4 oC, клейковина при цьому складе 27,8 %. Індекс деформації клейковини 60,9 %, за температури 0 oC у разі терміну зберігання 5,5 міс. Зроблено висновок, що за температури 0 oC вологість буде 12,35 %, а термін зберігання складе 5,6 міс. Таким чином, допустимі параметри для факторів x1, x2: термін зберігання до 6 міс за температури не більше 12,4 oC і не менше 9,1 oC. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Кюрчев С. В. Визначення параметрів оптимізації процесу охолодження зерна / С. В. Кюрчев, В. О. Верхоланцева // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2015. - Вип. 163. - С. 228-239. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2015_163_35.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |