Наукова періодика України | Eastern-European journal of enterprise technologies | ||
Tsykhanovska I. Forming the structure of whipped desserts when introducing the food additive "Magnetofood" to their formulation / I. Tsykhanovska, V. Evlash, A. Alexandrov, B. Khamitova, K. Svidlo, О. Nechuiviter // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 2(11). - С. 45-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_2%2811%29__7 Як поліпшувач структури збитих десертів розроблено та запропоновано харчову добавку "Магнетофуд" - нанопорошок із розміром частинок (70 - 80) нм. "Магнетофуд" може як самостійно формувати структурно-механічні властивості збитих мас, так і впливати на гелеутворювач, вступаючи з ним в хімічні та електростатичні взаємодії. Тому, харчова добавка "Магнетофуд" може впливати одразу на декілька технологічних властивостей у харчовій дисперсній системі: бути стабілізатором, загусником, піно- та драглеутворювачем. За рахунок Fe(II), нанорозмірів і розвиненої активної поверхні "Магнетофуд" має сорбційні, комплексо-, структуроутворювальні, емульгуючі, волого-, жироутримувальні, вологозв'язувальні, стабілізувальні властивості. Це надає можливість рекомендувати "Магнетофуд" як добавку комплексної дії для формування структури збитих десертів і підвищення якості збитої десертної продукції. Встановлено, що введення харчової добавки "Магнетофуд" у дослідні зразки ягідно-плодових мусів і самбуків у кількості 0,10, 0,15, 0,20 % від маси рецептурної суміші поліпшує структурно-механічні властивості збитих десертів. У разі використання добавки "Магнетофуд" зменшується густина на (29 +- 1) кг/м<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Tsykhanovska I. Forming the structure of whipped desserts when introducing the food additive "Magnetofood" to their formulation / I. Tsykhanovska, V. Evlash, A. Alexandrov, B. Khamitova, K. Svidlo, О. Nechuiviter // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 2(11). - С. 45-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_2(11)__7. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |