Наукова періодика України Вісник фармації


Polischuk I. M. 
The study of phenolic compounds and the antimicrobial action of the alcoholic extract from the cake of the red raspberry fruit / I. M. Polischuk, О. М. Koshovyi, T. P. Osolodchenko, M. А. Komissarenko // Вісник фармації. - 2018. - № 3. - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2018_3_8
Мета роботи - дослідження кількісного вмісту фенольних сполук етанольного екстракту жмиху плодів малини звичайної та його антимікробної дії. Об'єктами дослідження був екстракт, одержаний зі жмиху плодів R. Idaeus. Вміст фенольних сполук визначали спектрофотометричним методом. Вивчення антибактеріальної активності екстрактів проводили методом дифузії в агар. Встановлено вміст похідних гідроксикоричної кислоти 2,21 +- 0,02 %, флавоноїдів 0,82 +- 0,01 % та суми фенольних сполук 4,52 +- 0,02 % в екстракті плодів малини звичайної. Результати проведених досліджень показали, що досліджуваний зразок екстракту з плодів малини має широкий спектр антимікробної активності, включаючи антибактеріальну і протигрибкову. Висновки: шляхом вивчення антимікробної активності доведена можливість створення нового лікарського засобу антимікробної дії на основі плодів малини. Досліджено вміст фенольних сполук у екстракті зі жмиху плодів малини звичайної.
  Повний текст PDF - 485.944 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Polischuk I.
  • Koshovyi О.
  • Osolodchenko T.
  • Komissarenko M.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Polischuk I. M. The study of phenolic compounds and the antimicrobial action of the alcoholic extract from the cake of the red raspberry fruit / I. M. Polischuk, О. М. Koshovyi, T. P. Osolodchenko, M. А. Komissarenko // Вісник фармації. - 2018. - № 3. - С. 30-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2018_3_8.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського