Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Данілова І. С. Вплив термічної обробки на вміст неорганічних елементів у м'ясі равликів / І. С. Данілова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2019. - № 1. - С. 200-206. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2019_1_25 Мета статті - дослідити вміст неорганічних елементів у вареному м'ясі харчових видів равликів Helix pomatia, Helix aspersa maxima та Helix aspersa muller та проаналізувати одержані результати. Вміст неорганічних елементів визначали за допомогою рентгенофлуоресцентного аналізу на приладі "Спектроскан-МАКС - G" НВО "Спектрон". Для цього було сформовано 3 середні проби вареного м'яса равликів по 20,0 +- 0,5 г кожного виду. М'ясо було термічно оброблене впродовж 90 хвилин, бо саме за такий час м'ясо вважається готовим до вживання. Під впливом високої температури збільшилася кількість брому, цинку, стронцію, феруму і мангану та зменьшилася кількість купруму, кобальту, тоді як плюмбуму взагалі не виявлено порівняно із сирим м'ясом. Дані щодо вмісту неорганічних елементів були оприлюднені в раніше опублікованій роботі. Вперше в Україні вивчено наявність і кількість неорганічних елементів у вареному м'ясі равликів Helix pomatiа, Helix aspersa maxima, Helix aspersa muller, які є харчовими видами і використовуються як делікатес. Поряд з амінокислотним та вітамінним складом нами вивчено питання складу неорганічних елементів у вареному м'ясі равликів. Одержані нові дані ввійдуть до методичних рекомендацій. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Данілова І. С. Вплив термічної обробки на вміст неорганічних елементів у м'ясі равликів / І. С. Данілова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2019. - № 1. - С. 200-206. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2019_1_25.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |