Наукова періодика України Вісник Полтавської державної аграрної академії


Горобець В. О. 
Схрещування свиней як спосіб підвищення їх відгодівельних і м’ясних ознак / В. О. Горобець // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 1-2. - С. 174-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_1-2_42
Наведено результати оцінювання свиней іноземного походження та кревності за відгодівельними й м'ясними ознаками з визначенням кращих поєднань батьківськіїх генотипів для одержання ефекту гетерозису у потомків. Дослідженнями встановлено, що найвищу інтенсивність росту під час відгодівлі мав гібридний молодняк, одержаний у разі схрещування двохпородних свиноматок (велика біла французького походження <$Etimes> дюрок німецького походження) з кнурами породи п'єтрен англійського походження. Найбільш відчутне зниження у потомків товщини шпику на рівні 6 - 7-го грудних хребців і підвищення маси задньої третини півтуші забезпечить використання на заключному етапі трьохпородного схрещування кнурів породи п'єтрен англійського походження. Чистопородне розведення свиней великої білої породи не сприяє підвищенню відгодівельних і м'ясних ознак у молодняка, навіть за об'єднання в їх генотипі спадковості тварин французького, німецького й англійського походження. Прибутковість відгодівлі молодняка свиней за умов сучасного промислового виробництва має грунтуватися на поєднуваності порід, особливо, коли використовуються тварини іноземного походження.
  Повний текст PDF - 384.059 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Горобець В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Горобець В. О. Схрещування свиней як спосіб підвищення їх відгодівельних і м’ясних ознак / В. О. Горобець // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 1-2. - С. 174-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_1-2_42.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського