Наукова періодика України Вісник Національного університету "Львівська політехніка"


Паляниця Л. Я. 
Розмноження хлібопекарських дріжджів після їх кріостатування / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків, Т. В. Харандюк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2015. - № 812. - С. 216-220. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2015_812_38
Досліджено вплив низьких температур на процеси розмноження клітин і синтезу біомаси хлібопекарських дріжджів штамів КД, ЛД, К7 і ЛК-22. Результати показали, що зі зменшенням температури кріостатування в дослідженому інтервалі температур знижуються швидкість розмноження клітин, швидкість росту культури, економічний коефіцієнт синтезу біомаси і зростає фізіологічна активність дріжджів. Дріжджі штаму ЛД володіють кращими технологічними властивостями. Найвищу кріостійкість мають дріжджі штаму ЛД, а найнижчу - К7. Оптимальна температура кріостатування -17 °C забезпечує збереження генеративної активності хлібопекарських дріжджів.
  Повний текст PDF - 428.671 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Паляниця Л.
  • Косів Р.
  • Березовська Н.
  • Паньків Н.
  • Харандюк Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Паляниця Л. Я. Розмноження хлібопекарських дріжджів після їх кріостатування / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків, Т. В. Харандюк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2015. - № 812. - С. 216-220. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2015_812_38.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Косів Руслана Богданівна (технічні науки)
  • Харандюк Тетяна Валеріївна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського