Наукова періодика України | Вісник Національного університету "Львівська політехніка" | ||
Паляниця Л. Я. Розмноження хлібопекарських дріжджів після їх кріостатування / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків, Т. В. Харандюк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2015. - № 812. - С. 216-220. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2015_812_38 Досліджено вплив низьких температур на процеси розмноження клітин і синтезу біомаси хлібопекарських дріжджів штамів КД, ЛД, К7 і ЛК-22. Результати показали, що зі зменшенням температури кріостатування в дослідженому інтервалі температур знижуються швидкість розмноження клітин, швидкість росту культури, економічний коефіцієнт синтезу біомаси і зростає фізіологічна активність дріжджів. Дріжджі штаму ЛД володіють кращими технологічними властивостями. Найвищу кріостійкість мають дріжджі штаму ЛД, а найнижчу - К7. Оптимальна температура кріостатування -17 °C забезпечує збереження генеративної активності хлібопекарських дріжджів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Паляниця Л. Я. Розмноження хлібопекарських дріжджів після їх кріостатування / Л. Я. Паляниця, Р. Б. Косів, Н. І. Березовська, Н. О. Паньків, Т. В. Харандюк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2015. - № 812. - С. 216-220. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2015_812_38.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |