Наукова періодика України | Вісник Львівського університету | ||
Гончаренко М. Антибактеріальна дія ефірних олій лаванди та розмарину на збудника чорної бактеріальної плямистості перцю Xanthomonas vesicatoria / М. Гончаренко, О. Радченко, О. Литвинчук // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 71. - С. 215-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_71_23 Дослідження спрямоване на з'ясування антибактеріальної дії ефірних олій (ЕО) лаванди та розмарину на Xanthomonas vesicatoria 33-1 - збудника чорної бактеріальної плямистості перцю овочевого. ЕО у дослідах застосовували в нативній формі з додаванням Твіну 80 проти планктонної та біоплівкової культур. Встановлено, що МІК для ЕО лаванди щодо планктонних клітин X. vesicatoria 33-1 становила << 0,195 %, причому ефект був бактерицидний. Одержані результати свідчать про перспективність подальших досліджень ЕО як основи для створення екологічно чистих засобів боротьби з фітопатогенними бактеріями. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гончаренко М. Антибактеріальна дія ефірних олій лаванди та розмарину на збудника чорної бактеріальної плямистості перцю Xanthomonas vesicatoria / М. Гончаренко, О. Радченко, О. Литвинчук // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 71. - С. 215-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_71_23.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |