Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Sychevsky M. Lignin-cellulosic biomass delignification for methylated alcohol production / M. Sychevsky, S. Oliynychuk // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 3. - С. 503-511. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_3_7 Молекули цукрів лігніно-целюлозної біомаси (ЛЦБМ) є малодоступними для здійснення деполімеризації полісахаридів. Мета дослідження - визначення впливу фізико-хімічних параметрів на перебіг органосольвентної делігніфікації ЛЦБМ. Об'єкт досліджень - спосіб органосольвентного розчинення лігніну. Як сировину використовували пшеничну солому, післязбиральні відходи кукурудзи та стебло цукрового сорго. Вміст лігніну визначали шляхом гідролізу сумішшю концентрованої соляної та 72 % сірчаної кислоти, полісахариди - за кількістю моносахаридів методом Макена та Шоорля. Для досягнення максимально можливого розчинення лігніну досліджено склад розчинника, ступінь подрібнення сировини, температуру обробки і тривалість процесу. Залежності від змінення концентрації сірчаної кислоти (з 1 до 3,9 %) у розчиннику вихід лігніну з соломи пшениці збільшувався від 14,4 до 29,2 %, а вміст нерозчиненого залишку зменшувався з 66,7 до 55,4 %. Для стебла цукрового сорго за тих же умов вихід лігніну змінювався, відповідно, з 19,3 до 32,4 %. Підвищення температури обробки з 70 до 100 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Sychevsky M. Lignin-cellulosic biomass delignification for methylated alcohol production / M. Sychevsky, S. Oliynychuk // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 3. - С. 503-511. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_3_7. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |