Наукова періодика України Ukrainian food journal


Mikulionok I. 
Intensification of cooling of tubular blown polymeric packing films with the flowing-down liquid film / I. Mikulionok, A. Petukhov, V. Gapon, O. Gavva // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 472-487. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_12
Проведено аналітичні та натурні дослідження процесу охолодження пакувальної плівки з поліетилену високого тиску (ПЕВТ) стічною водяною плівкою. Експериментальні дослідження охолодження плівки проведено за таких параметрів: тип плівки - плоска; швидкість руху плівки - 0,03 - 0,50 м/с; розміри щілинного розподільника водяної плівки: величина щілини - 0,4 - 0,8 мм, ширина щілини - 300 мм; температура охолодної води - 15 - 40 <^>oC. Раціональні параметри процесу охолодження визначено на основі математичного моделювання. Параметри рідинної плівки змінюються тільки на вхідній ділянці та залежать від щільності зрошення, швидкості полімерного рукава та початкового розподілу швидкості плівки рідини на виході з розподільного кільця. За високих значень щільності зрошення (Re >> 20000) у теплообміні бере участь лише пристінний шар рідини. Для плівки з поліетилену високого тиску її зовнішня поверхня твердне на відстані близько 0,01 м від початку контакту з водою, а внутрішня поверхня - на відстані близько 0,10 - 0,15 м. Тому кільце для розподілу рідини необхідно встановлювати після закінчення ділянки роздуву заготовки полімерного рукава. Також потрібно забезпечити стійкий рух суцільної плівки рідини по зовнішній поверхні полімерного рукава на довжині до 0,2 м від початку контакту рідини з полімерною плівкою. Температура охолодної води в діапазоні 20 - 60 <^>oC істотно не впливає як на інтенсивність процесу охолодження, так і на фізико-механічні властивості одержуваної полімерної плівки. Для товстих плівок із ПЕВТ (завтовшки понад 200 мкм) і завширшки понад 1 м інтенсивність охолодження обмежена критичною щільністю зрошення. Для практичного застосування отриманих результатів запропоновано номограму для визначення об'ємної щільності зрошення охолодної води, а також об'ємної продуктивності технологічної лінії залежно від розмірів готового полімерного рукава.
  Повний текст PDF - 574.004 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Mikulionok I.
  • Petukhov A.
  • Gapon V.
  • Gavva O.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Mikulionok I. Intensification of cooling of tubular blown polymeric packing films with the flowing-down liquid film / I. Mikulionok, A. Petukhov, V. Gapon, O. Gavva // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 472-487. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_12.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського