Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Protsenko L. Beer enrichment with biologically active hop compounds / L. Protsenko, R. Rudyk, T Hryniuk, A. Vlasenko, A. Arotsenko, S. Litvynchuk, O. Ovadenko // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 1. - С. 65-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_1_7 Проведено дослідження з метою вивчення впливу біологічно активних сполук (БАС) хмелю українських сортів на якісні показники пива, особливостей їх використання в пивоварінні та винайденні способів раціонального вжитку цінних речовин хмелю. Досліджено ароматичний сорт хмелю Слов'янка з високим вмістом бета-кислот, хміль спеціальних сортів Руслан і Ксанта з підвищеним вмістом ксантогумолу та пиво, виготовлене з них. Використано високоефективну рідинну хроматографію для визначення кількості та складу гірких речовин і ксантогумолу хмелю та продуктів їх перетворення в процесі пивоваріння, а також спектрофотометричні методи контролю якості гіркоти охмеленого сусла та готового пива. Для збагачення пива БАС хмелю оптимальним співвідношенням тонкоароматичного та гіркого хмелю, яке забезпечує високу якість пива є: 40 % гіркоти від розрахункової норми за вмістом альфа-кислот, внесеної за рахунок хмелю спеціальних сортів Руслан і Ксанта та 60 %, внесеної з хмелем тонкоароматичних сортів із високим вмістом бета-фракції. Сумісне нормування тонкоароматичного хмелю і хмелю спеціальних сортів згідно з запропонованим способом надає змогу отримати в пиві до 13,0 - 20,0 мг/дм<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Protsenko L. Beer enrichment with biologically active hop compounds / L. Protsenko, R. Rudyk, T Hryniuk, A. Vlasenko, A. Arotsenko, S. Litvynchuk, O. Ovadenko // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 1. - С. 65-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_1_7.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |