Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Oseiko M. Functional products and preparations in the systemic concept of health / M. Oseiko, V. Shevchyk, T. Romanovska // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 661-673. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_7 Проведено аналітичні й експериментальні дослідження з наукового обгрунтування функціональних продуктів і препаратів у новій системній концепції здоров'я (СКЗ). Досліджено: ненасичені жирні кислоти, роль холестерину, СКЗ, соняшникову та лляну олії, олійні композиції та продукти, антиокислювальні препарати. Кінетику окиснення олій у процесі температурної обробки характеризували середньою швидкістю зміни їх показників (пероксидних і кислотних чисел). Для оцінки летких сполук використано хроматографічний метод. За результатами дослідження ролі поліненасичених жирних кислот омега-3 та омега-6 у рослинних оліях і функціональних продуктах, а також проблеми холестерину у активній життєдіяльності та здоров'ї людей різних вікових груп запропоновано систему комплоексної терапії індивідуального оздоровлення людей (KTIOL), яка полягає в інтегрованому виборі чинників у індивідуальній профілактиці, лікуванні та реабілітації. Препарат KTIOL-BF (1 %) знижує середню швидкість окиснення соняшникової олії за 150 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Oseiko M. Functional products and preparations in the systemic concept of health / M. Oseiko, V. Shevchyk, T. Romanovska // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 661-673. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_7.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |