Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Drobot V. Nutritional value and consumer properties of bakery products with fructose for diabetic nutrition / V. Drobot, A. Shevchenko // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 480-493. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_8 Харчова цінність і споживчі властивості є визначальними для оцінки якості виробів, привабливих для споживача. Досліджено ці характеристик у виробах діабетичного спрямування. Тісто готували безопарним способом за розробленими рецептурами. Характеристики визначали за органолептичними показниками за допомогою методу експертної оцінки; структурно-механічні властивості м'якушки - на автоматизованому пенетрометрі; ступінь збереження свіжості - за показниками кришкуватості та вологоутримання; розподіл і форми зв'язку вологи - за допомогою диференційно-термічного аналізу на дериватографі; вміст ароматичних речовин - за кількістю бісульфітзв'язувальних сполук. Діабетичні хлібобулочні вироби, що виготовляються за поширеними рецептурами, мають невисоку харчову цінність і малий термін зберігання без втрати свіжості. Експертна оцінка розроблених діабетичних виробів "Булочний виріб 1" і "Булочний виріб 2", збагачених складовими казеїну, порошком топінамбуру, клітковини висівок гречки, цитратами кальцію, магнію, цинку та заліза підтвердила покращання органолептичних якостей виробів у разі внесення цієї сировини. Визначенням деформації м'якушки та гідрофільних властивостей встановлено, що розроблені види виробів повільніше черствіють унаслідок підвищення водопоглинальної здатності. Це корелює з кращим збереженням ними зв'язаної вологи під час зберігання. Досліджувані вироби у порівнянні з контролем містять більше ароматичних сполук як у скоринці, так і в м'якушці. Розрахунок харчової цінності виробів показав значне підвищення вмісту поживних речовин у зразках із добавками. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Drobot V. Nutritional value and consumer properties of bakery products with fructose for diabetic nutrition / V. Drobot, A. Shevchenko // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 480-493. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_8.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |