Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Kashyrina Ya. Mathematical modeling of Pickering emulsions stabilization process by solid nanoparticles / Ya. Kashyrina, O. Muratov, G. Sokolskyi, O. Miroshnikov // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 524-533. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_12 Мета дослідження - передбачення та вивчення умов для стабілізації харчових і косметичних емульсій ефектом Пікерінга, що забезпечує можливість математичного моделювання умов для найефективнішої стабілізації емульсій. Вивчено модельні емульсії з введеними твердими наночастинками на основі води і тригліцеридів карбонових кислот, таких як трибутират (C4), трикаприлат (C6) і триолеат гліцерину, льняної олії (суміш тригліцеридів кислот: 9 - 11 % пальмітинової та стеаринової, 13 - 29 % олеїнової, 15 - 30 % лінолевої, 44 - 61 % ліноленової кислот) та їх етилові естери з подібним складом, а також парфумерна олія. Обчислення поверхневого натягу та стабільності для модельних харчових і косметичних емульсій виконано за допомогою програмного забезпечення MathCAD-2000 за методом Бінкса. Розраховано значення вільної енергії сферичної наночастинки (в одиницях k Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Kashyrina Ya. Mathematical modeling of Pickering emulsions stabilization process by solid nanoparticles / Ya. Kashyrina, O. Muratov, G. Sokolskyi, O. Miroshnikov // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 524-533. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_12. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |