Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Gusyatynska N. Inhibition of microbiological processes in sucrose extraction / N. Gusyatynska, T. Nechypor // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 504-513. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_10 Унаслідок інтенсивного розвитку мікробіологічних процесів у дифузійній установці виникають додаткові втрати сахарози через розкладання, а також погіршуються якісні показники дифузійного соку, що негативно впливає на всі подальші стадії виробництва цукру. Досліджено дифузійний сік; чисті культури бактерій Leuconostoc mesenteroides, Bacillus subtilis, Psevdomonas spp., Escherihia coli, які спричиняють значні втрати цукрози у виробництві цукру з цукрових буряків; дезінфікувальні засоби нового покоління. Найбільші втрати сахарози в дифузійному соку спричинені бактеріями роду Psevdomonas spp., оскільки після 24 год термостатування проб дифузійного соку вміст сахарози в них зменшився в 2 рази. У пробах соку з B. subtilis і E. coli спостерігався значний приріст нітритів протягом усього терміну термостатування. Так, кінцевий вміст нітритів у пробах через 24 год термостатування збільшився в 10 - 15 разів. У пробі соку з L. mesenterioides відбувалось значне підвищення рівня молочної кислоти у порівнянні з початковим значенням. Після термостатування протягом 2 год за 37 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Gusyatynska N. Inhibition of microbiological processes in sucrose extraction / N. Gusyatynska, T. Nechypor // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 504-513. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_10. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |