Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Vinnikova L. Lactic acid bacteria compositions for application in the meat industry / L. Vinnikova, A. Kishenya, I. Strashnova // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 262-271. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_5 Незважаючи на велику кількість бактеріальних препаратів, що застосовуються в м'ясопереробній промисловості, актуальною залишається розробка нових заквасок і вивчення їх впливу на розвиток небажаної мікробіоти. Досліджено гало- та терморезистентність восьми колекційних штамів лактобактерій і створених на їх основі лактобактеріальних композицій. Антагоністичну активність у відношенні індикаторних, виділених із м'ясної сировини та колекційних штамів бактерій визначено за допомогою ямково-дифузійного методу. За максимальної (10,0 %) концентрації NaCl в середовищі культивування штами L. plantarum 12 і 1005 характеризувалися високою інтенсивністю росту, L. delbrueckii s/sp. lactis 013 і L. casei s/sp. tolerans 290 - середньою. Терморезистентність (здатними з високою інтенсивністю рости в діапазоні від 5 до 25 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Vinnikova L. Lactic acid bacteria compositions for application in the meat industry / L. Vinnikova, A. Kishenya, I. Strashnova // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 2. - С. 262-271. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_2_5.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |