Наукова періодика України Ukrainian food journal


Hrabovska O. 
Kinetics of hydrolysis-extraction of pectin substances from the potato raw materials / O. Hrabovska, H. Pastukh, O. Demenyuk, V. Miroshnyk, T. Halatenko, A. Babii, A. Dobrydnuk // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 596-604. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_5
На підставі проведених експериментальних досліджень побудовано кінетичні криві процесу гідролізу-екстрагування пектинових речовин з картопляної мезги залежно від температури та рН середовища. Найбільший вплив на швидкість реакції гідролізу протопектину має рН середовища. За недостатнього вмісту кислоти як каталізатора процесу навіть за високих температур швидкість реакції є незначною. Гідроліз протопектину супроводжується рядом небажаних реакцій, пов'язаних з деструкцією пектину, що ускладнює визначення константи швидкості реакції. Шляхом планування експерименту і статистичного оброблення експериментальних даних визначено оптимальні параметри процесу гідролізу-С, рН гідролізної маси 1,6; екстрагування картопляного пектину: температура 75 тривалість гідролізу 72 хв.
  Повний текст PDF - 3.574 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Hrabovska O.
  • Pastukh H.
  • Demenyuk O.
  • Miroshnyk V.
  • Halatenko T.
  • Babii A.
  • Dobrydnuk A.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Hrabovska O. Kinetics of hydrolysis-extraction of pectin substances from the potato raw materials / O. Hrabovska, H. Pastukh, O. Demenyuk, V. Miroshnyk, T. Halatenko, A. Babii, A. Dobrydnuk // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 596-604. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_5.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Грабовська Олена В'ячеславівна (технічні науки)
  • Бабій Андрій Васильович (технічні науки)
  • Бабій Андрій Степанович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського