Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Hrabovska O. Kinetics of hydrolysis-extraction of pectin substances from the potato raw materials / O. Hrabovska, H. Pastukh, O. Demenyuk, V. Miroshnyk, T. Halatenko, A. Babii, A. Dobrydnuk // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 596-604. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_5 На підставі проведених експериментальних досліджень побудовано кінетичні криві процесу гідролізу-екстрагування пектинових речовин з картопляної мезги залежно від температури та рН середовища. Найбільший вплив на швидкість реакції гідролізу протопектину має рН середовища. За недостатнього вмісту кислоти як каталізатора процесу навіть за високих температур швидкість реакції є незначною. Гідроліз протопектину супроводжується рядом небажаних реакцій, пов'язаних з деструкцією пектину, що ускладнює визначення константи швидкості реакції. Шляхом планування експерименту і статистичного оброблення експериментальних даних визначено оптимальні параметри процесу гідролізу-С, рН гідролізної маси 1,6; екстрагування картопляного пектину: температура 75 тривалість гідролізу 72 хв. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Hrabovska O. Kinetics of hydrolysis-extraction of pectin substances from the potato raw materials / O. Hrabovska, H. Pastukh, O. Demenyuk, V. Miroshnyk, T. Halatenko, A. Babii, A. Dobrydnuk // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 596-604. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_5.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |