Наукова періодика України Ukrainian food journal


Klieshchova A. 
Influence of cobalt stearate on destabilization of high-pressure polyethylene / A. Klieshchova, A. Pietuhov // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 662-673. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_11
У ході визначення властивостей стеарату кобальту термо-механічна крива підтвердила своїм плато перехід із псевдо-кристалічного в аморфний стан. Аналіз проведено за наступних вихідних показників: температура початку вимірювань складає 16,8 <^>oC, наважка матеріалу - 24,1 мг, чутливість приладу - 20 мг, зростання температури складає 10 <^>o/хв, втрата маси після повного остигання печі складає 85,5 %, температура початку розкладання - 200 <^>oC. Oптимальною концентрацією стеарату кобальту є окіл 3 %, за якого усадка плівкових зразків складала 46 %, значення поздовжньої умовної міцності падає після 3 міс опромінення, що відповідає кліматичній зоні центральної України. Після розчинення в ксилолі, відсоток втрати маси складає 99,74 %, що є порівняльною характеристикою глибини деградації ланцюгів. Визначено максимальне значення водопоглинання опромінення за якого є можливим дослідження - 8 год, і за якого водопоглинання складає 21,4 %. Метод інфрачервоної спектроскопії дає найвищі показники утворення кетонних груп (в області спектра 1710 - 1725 см<^>-1), спиртових груп (1150 см-1) і суттєве зростання кількості сорбційної води (3360 см<^>-1) за концентрації стеарату кобальту в околі 3 %, що на молекулярному рівні демонструє деградацію ланцюгів.
  Повний текст PDF - 3.034 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Klieshchova A.
  • Pietuhov A.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Klieshchova A. Influence of cobalt stearate on destabilization of high-pressure polyethylene / A. Klieshchova, A. Pietuhov // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 662-673. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_11.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського