Наукова періодика України Ukrainian food journal


Pogoriliyy T. 
Temperatures distribution in the "larger sugar crystal–larger crystal sucrose solution–less crystal sugar sucrose solution–smaller sugar crystal–massecuite" cells system depending on the boiling sugar massecuite time / T. Pogoriliyy // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 648-661. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_10
Для двох випадків відносного часу уварювання цукрового утфелю tau/tauц (tau/tauц = 0,15 та tau/tauц = 1,0) знайдено розподіл температур у кожній області розглядуваної системи комірок на основі розв'язку системи нестаціонарних диференціальних рівнянь у частинних похідних параболічного типу зі змішаними граничними умовами (першого роду - для лівого краю першої області "міжкристального розчину", та другого роду - для правого краю останньої області "утфель"). Для кожного значення tau/tauц знайдено 2 типи розв'язків: розподіл температур у комірках системи залежно від часу контакта з нагрівальною трубкою; розподіл температур у системі комірок на виході з нагрівальної трубки залежно від відстані від внутрішньої поверхні нагрівання трубки. В кожному з цих випадків розглянуто 2 випадки різних нестаціонарних задач теплопровідності: зі сталими та змінними теплофізичними характеристиками по кожній області окремо. В усіх комірках температура, розрахована на базі змінних теплофізичних коефіцієнтів, є меншою, ніж температура, розрахована на базі сталих теплофізичних коефіцієнтів. Результат розрахунків показав, що за tau/tauц = 0,15 максимальна різниця одержаних температур для нестаціонарної задачі теплопровідності зі змінними (в порівнянні зі сталими) теплофізичними коефіцієнтами лежить в межах -0,67 %. За tau/tauц = 1,0 максимальна різниця одержаних температур для нестаціонарної задачі теплопровідності зі змінними (в порівнянні зі сталими) теплофізичними коефіцієнтами лежить у межах -0,32 %. Це стосується області, що відповідає правій межі розчину сахарози меншого кристала.
  Повний текст PDF - 1.741 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Pogoriliyy T.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Pogoriliyy T. Temperatures distribution in the "larger sugar crystal–larger crystal sucrose solution–less crystal sugar sucrose solution–smaller sugar crystal–massecuite" cells system depending on the boiling sugar massecuite time / T. Pogoriliyy // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 648-661. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_10.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського