Pogoriliyy T. Temperatures distribution in the "larger sugar crystal–larger crystal sucrose solution–less crystal sugar sucrose solution–smaller sugar crystal–massecuite" cells system depending on the boiling sugar massecuite time / T. Pogoriliyy // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 648-661. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_10
Для двох випадків відносного часу уварювання цукрового утфелю tau/tauц (tau/tauц = 0,15 та tau/tauц = 1,0) знайдено розподіл температур у кожній області розглядуваної системи комірок на основі розв'язку системи нестаціонарних диференціальних рівнянь у частинних похідних параболічного типу зі змішаними граничними умовами (першого роду - для лівого краю першої області "міжкристального розчину", та другого роду - для правого краю останньої області "утфель"). Для кожного значення tau/tauц знайдено 2 типи розв'язків: розподіл температур у комірках системи залежно від часу контакта з нагрівальною трубкою; розподіл температур у системі комірок на виході з нагрівальної трубки залежно від відстані від внутрішньої поверхні нагрівання трубки. В кожному з цих випадків розглянуто 2 випадки різних нестаціонарних задач теплопровідності: зі сталими та змінними теплофізичними характеристиками по кожній області окремо. В усіх комірках температура, розрахована на базі змінних теплофізичних коефіцієнтів, є меншою, ніж температура, розрахована на базі сталих теплофізичних коефіцієнтів. Результат розрахунків показав, що за tau/tauц = 0,15 максимальна різниця одержаних температур для нестаціонарної задачі теплопровідності зі змінними (в порівнянні зі сталими) теплофізичними коефіцієнтами лежить в межах -0,67 %. За tau/tauц = 1,0 максимальна різниця одержаних температур для нестаціонарної задачі теплопровідності зі змінними (в порівнянні зі сталими) теплофізичними коефіцієнтами лежить у межах -0,32 %. Це стосується області, що відповідає правій межі розчину сахарози меншого кристала. Цитованість авторів публікації:Pogoriliyy T.
Бібліографічний опис для цитування: Pogoriliyy T. Temperatures distribution in the "larger sugar crystal–larger crystal sucrose solution–less crystal sugar sucrose solution–smaller sugar crystal–massecuite" cells system depending on the boiling sugar massecuite time / T. Pogoriliyy // Ukrainian food journal. - 2015. - Vol. 4, Issue 4. - С. 648-661. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2015_4_4_10.
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|