Наукова періодика України Ukrainian food journal


Дмитрук Є. 
Підвищення ефективності розмельних систем в сортових хлібопекарських помелах пшениці / Є. Дмитрук, О. Верещинський, Є. Харченко // Ukrainian food journal. - 2013. - Vol. 2, Issue 2. - С. 163-168. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2013_2_2_4
Зазначено, що дослідження ефективності застосування машин дисмембраторного типу в процесі помелу пшениці в борошно є актуальним у зв'язку з тим, що інтенсивність дії робочих органів машин є значно вищою в порівнянні з типовими ентолейторами Р3-БЕР, які використовуються в технологічному процесі сортових хлібопекарських помелах. Показано ефективність типових ентолейторів Р3-БЕР під час подрібнення проміжних продуктів у борошно в розвинених сортових помелах пшениці. Наведено методику дослідження оцінки ефективності подрібнення проміжних продуктів у вальцьовому верстаті та дисмембраторі. Дослідження проведено за виробничих умов млинзаводу АП "Протос". Наведено якісні показники суміші продуктів першої та другої якості, яка подрібнювалась. На підставі досліджень встановлено кількісні та якісні показники подрібненого продукту (добуток, зольність і білість борошна) після вальцьового верстата залежно від режиму роботи верстата, а також після дисмембратора залежно від частоти обертання робочого органа дисмембратора. Встановлено вплив режимів роботи подрібнюючих машин на вихід борошна в системі вальцьовий верстат - дисмембратор. На базі експериментальних даних одержано рівняння регресії, які описують вихід борошна під час подрібнення продуктів першої та другої якості, що пов'язують вихід борошна з режимом роботи вальцьового верстата і частотою обертання робочого органа дисмембратора. Експериментальні дослідження показали доцільність використання дисмембраторів під час подрібнення проміжних продуктів у борошномельному виробництві, а також високу ефективність в порівнянні з типовими ентолейторами Р3-БЕР.
  Повний текст PDF - 527.305 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дмитрук Є.
  • Верещинський О.
  • Харченко Є.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дмитрук Є. Підвищення ефективності розмельних систем в сортових хлібопекарських помелах пшениці / Є. Дмитрук, О. Верещинський, Є. Харченко // Ukrainian food journal. - 2013. - Vol. 2, Issue 2. - С. 163-168. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2013_2_2_4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Верещинський Олександр Павлович (технічні науки)
  • Верещинський Олег Андрійович (фізико-математичні науки)
  • Харченко Євген Іванович (технічні науки)
  • Харченко Євген Валентинович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського