Наукова періодика України | Сучасна гастроентерологія | ||
Фадєєнко Г. Д. Чинники ризику розвитку раку підшлункової залози / Г. Д. Фадєєнко, О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2016. - № 2. - С. 89-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/SGastro_2016_2_12 Рак підшлункової залози посідає четверте місце серед причин смерті, зумовленої онкологічною патологією у чоловіків і жінок. Профілактика раку підшлункової залози - одна з актуальних проблем сучасної медицини. Вона має бути спрямована на корекцію чинників ризику розвитку процесів карциногенезу та патологічних змін. Нездоровий спосіб життя, патологічні звички, харчування, яке не відповідає принципам раціонального, є основними чинниками ризику. Крім адекватного співвідношення макронутрієнтів, раціон має містити адекватну кількість мікронутрієнтів, зокрема селену. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Фадєєнко Г. Д. Чинники ризику розвитку раку підшлункової залози / Г. Д. Фадєєнко, О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2016. - № 2. - С. 89-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/SGastro_2016_2_12.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |