Наукова періодика України Праці Таврійського державного агротехнологічного університету


Самойчук К. О. 
Моделювання параметрів струминного гомогенізатора молока щілинного типу / К. О. Самойчук, О. О. Ковальов, Д. В. Лубко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 2. - С. 286-294. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_2_26
Розглянуто моделювання параметрів гомогенізатора в програмному комплексі кінцево-елементного аналізу ANSYS. Стаття містить обгрунтування вибору програми для виконання параметрів моделювання, обгрунтування діапазону коливань обраних факторів. Як фактори, що роблять істотний вплив на якість помелу, розрізняють надлишковий тиск подачі знежиреного молока, що надходить в камеру гомогенізатора після попереднього розділення, і відстань в прорізи. Діапазон коливань обмежений надлишковим тиском в області більш низьких значень з необхідністю створення гідродинамічних умов для ефективного дроблення жирових кульок в області значного зростання енерговитрат процесу диспергування. Діапазон зміни значень відстані в зазорі в області мінімальних значень обмежений необхідністю забезпечення погодинної продуктивності на рівні промислових машин, а в області максимальних значень - погіршенням умов шліфування, пов'язаних з розсіюванням енергії потоку знежиреного молока. Результати моделювання свідчать про те, що раціональний параметр надлишкового тиску знежиреного молока становить 12 МПа, при якому різниця швидкостей дисперсійної і дисперсної фаз, що є необхідною умовою подрібнення, складає майже 2 рази. З іншого боку, оптимальні умови для отримання технологічно заданого середнього розміру жирових кульок забезпечуються при використанні гомогенізатора з мінімальною відстанню в зазорі.
  Повний текст PDF - 211.696 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Самойчук К.
  • Ковальов О.
  • Лубко Д.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Самойчук К. О. Моделювання параметрів струминного гомогенізатора молока щілинного типу / К. О. Самойчук, О. О. Ковальов, Д. В. Лубко // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 2. - С. 286-294. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_2_26.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського