Наукова періодика України Праці Таврійського державного агротехнологічного університету


Горбенко О. А. 
Дослідження факторів впливу на процес механічного відокремлення олії / О. А. Горбенко, Н. А. Доценко, Н. І. Кім // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 281-289. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_40
Мета роботи - дослідження факторів впливу на процес механічного відокремлення олії. Визначено перелік факторів, що впливають на якість виконання технологічного процесу пресування олійної сировини. Існуючі повнокомплектні набори обладнання, які забезпечують процес переробки олійних культур, мають велику енерго- та металоємність і їх використання за умов переробних сільськогосподарських підприємств є збитковим. Найбільш енергоємним процесом під час переробки олійних культур є процес пресування, що робить необхідним впровадження у виробничих умовах енергоефективного пресового обладнання. Зниження енергоємності пресового обладнання потребує глибокого аналізу теоретичних аспектів процесу пресування, визначення позитивних і негативних сторін роботи пресу. Використання у виробничих умовах комбінованого пресу надасть змогу інтенсифікувати процес олієвідокремлення за рахунок попереднього подрібнення ядра насіння до стану м'ятки.
  Повний текст PDF - 522.624 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Горбенко О.
  • Доценко Н.
  • Кім Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Горбенко О. А. Дослідження факторів впливу на процес механічного відокремлення олії / О. А. Горбенко, Н. А. Доценко, Н. І. Кім // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2018. - Вип. 18, т. 1. - С. 281-289. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2018_18_1_40.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського