Наукова періодика України | Праці Таврійського державного агротехнологічного університету | ||
Сорокіна С.В. Дослідження впливу різних чинників на збереження декоративності зрізаних троянд / С.В. Сорокіна, В.О. Акмен, Т.М. Летута, Н.О. Стрикова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 4. - С. 86-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_4_12 Мета роботи - дослідження впливу різних середовищ на збереження декоративних властивостей і подовження строків реалізації зрізаних троянд; ефективних і традиційно використовуваних методів зниження метаболічних процесів і зменшення інтенсивності дихання; проведення експертизи показників якості зрізаних троянд перед закладенням на зберігання. Зроблено висновки, що дія холодом надає можливість деякою мірою зменшити згубний вплив чинників в'янення, проте це не завжди відповідає високим вимогам промислового квітникарства; постановка зрізаних квітів у звичайну воду навіть у холоді не призводить до значного продовження терміну їх життя із-за негативних біохімічних властивостей води. Найбільш ефективним методом забезпечення стабільної якості зрізаної квіткової продукції є зберігання її за умов регульованого газового середовища в поєднанні зі зберіганням вологим холодним способом. Таке зберігання надає можливість у 2 - 3 рази зменшити втрати, краще зберегти декоративність і товарну якість і продовжити терміни зберігання троянд. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Сорокіна С.В. Дослідження впливу різних чинників на збереження декоративності зрізаних троянд / С.В. Сорокіна, В.О. Акмен, Т.М. Летута, Н.О. Стрикова // Праці Таврійського державного агротехнологічного університету. Технічні науки. - 2015. - Вип. 15, т. 4. - С. 86-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ptdau_2015_15_4_12. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |