Наукова періодика України Науковий вісник [Одеського національного економічного університету]


Дрожжин О. 
Цільові орієнтири підприємств готельно-ресторанного бізнесу в контексті управління вартістю / О. Дрожжин, Н. Сментина // Науковий вісник [Одеського національного економічного університету]. - 2019. - № 1. - С. 36-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nv_2019_1_4
Розглянуто особливості управління підприємством на базі вартості. Зосереджено увагу на вартісному мисленні менеджера та орієнтації управління не на максимізації поточних і чітко прорахованих на найближчий період прибутків, а на формуванні передумов для значно більших прибутків у більш віддаленому майбутньому, а також на необхідності прийняття управлінських рішень, які сприяють не тільки посиленню поточної бізнес-моделі підприємства, а спрямовані на його сталий розвиток. Зазначено, як визначається ринкова вартість підприємства у теорії управління вартістю. Визначено, що управління вартістю - це інтегруючий процес, спрямований на якісне поліпшення стратегічних і оперативних рішень на всіх рівнях управління за рахунок концентрації загальних зусиль на ключових факторах вартості, головне завдання якого полягає в тому, щоб намітити цілі і шляхи зміни корпоративної культури. Визначені особливості готельного бізнесу, як одного із найперспективніших і успішно розвинутих напрямків бізнесу в Україні. Відмічена тенденція до зростання зацікавленості туристів до України. Зазначені ключові фактори вартості у готельно-ресторанному бізнесі та фактори, які впливають на репутацію бізнесу з позиції різних користувачів послугами. Визначені перспективи України на світовому ринку готельно-ресторанного бізнесу. Перераховані цілі готельно-ресторанного бізнесу на сучасному етапі розвитку ринкових відносин. У числі найпоширеніших напрямів, за якими визначаються цілі підприємства готельно-ресторанного бізнесу в контексті управління підприємством на базі вартості визначені такі: прибутковість, становище на ринку, продуктивність, фінансові ресурси, потужність підприємства, виробництво й реалізація послуг, оновлення технології, зміни в організації й управлінні, людські ресурси, якість послуг, сприяння розвитку соціальної сфери.
  Повний текст PDF - 489.551 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дрожжин О.
  • Сментина Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дрожжин О. Цільові орієнтири підприємств готельно-ресторанного бізнесу в контексті управління вартістю / О. Дрожжин, Н. Сментина // Науковий вісник [Одеського національного економічного університету]. - 2019. - № 1. - С. 36-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nv_2019_1_4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Сментина Наталія Валентинівна (економічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського