Наукова періодика України Науковий вісник [Одеського національного економічного університету]


Донцул А. 
Аналіз ринку кондитерських виробів України: проблеми та перспективи розвитку / А. Донцул, В. Однолько // Науковий вісник [Одеського національного економічного університету]. - 2018. - № 5. - С. 67-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nv_2018_5_6
Харчова промисловість України є однією з найбільш успішних і привабливих галузей національної економіки. За даними Державної служби статистики України частка виробленої продукції харчової промисловості в загальному обсязі продуктів промисловості за підсумками 2016 р. складає 18,3 % , а за підсумками 2017 р. - 17,7 %. Однією з найбільш розвинених галузей харчової промисловості є виробництво кондитерських виробів. Частка реалізованих готових виробів кондитерської галузі в харчовій промисловості за підсумками 2016 р. складає 13,0 %, а за підсумками 2017 р. - 12,7 %. В останні роки кондитерський ринок в Україні потерпів змін, спричинених економічною кризою, зменшенням купівельної спроможності населення, підвищенням цін на товари та складною ситуацією на сході України. Однак даний ринок має потужний потенціал, тому є актуальною темою для дослідження. Ринок кондитерських виробів України досить стрімко розвивається: нарощуються обсяги виробництва, а головне, споживачі потребують нових видів кондитерських виробів, на що галузь, аби не втрачати доходи, має швидко реагувати розширенням асортименту, не припиняючи виробництво традиційної продукції. Розглянуто ринок кондитерських виробів України, його особливості. Виявлено провідних виробників кондитерської продукції та долю ринку, яку вони займають. Визначено основні проблеми кондитерської галузі України, а також можливі шляхи їх вирішення. Проаналізовано динаміку випуску кондитерської продукції, експорт та імпорт українських кондитерських виробів. Виявлено вподобання споживачів.
  Повний текст PDF - 579.161 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Донцул А.
  • Однолько В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Донцул А. Аналіз ринку кондитерських виробів України: проблеми та перспективи розвитку / А. Донцул, В. Однолько // Науковий вісник [Одеського національного економічного університету]. - 2018. - № 5. - С. 67-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nv_2018_5_6.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Однолько Вікторія Олександрівна (економічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського