Наукова періодика України | Новини стоматології | ||
Дубровна Л. В. Порівняльна оцінка впливу фітосубстанції плодів перцю стручкового на перебіг асептичного запалення м’яких тканин порожнини рота щурів / Л. В. Дубровна // Новини стоматології. - 2015. - № 4. - С. 79-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ns_2015_4_16 Мета роботи - вивчити вплив фітосубстанції плодів перцю стручкового на перебіг асептичного запалення м'яких тканин порожнини рота щурів. Клінічне та гістоморфологічне дослідження впливу фітосубстанції плодів перцю стручкового (Capsicum аnnum) на перебіг запального процесу у м'яких тканинах порожнини рота проводили на моделі асептичного запалення у 48 щурів. Порівняльний аналіз запальної реакції м'яких тканин порожнини рота у тварин із модельованим асептичним запаленням показав, що фітосубстанція плодів перцю стручкового нормалізує клінічні ознаки запалення. Це підтвердили гістоморфологічні дослідження: вже на 4-й день експерименту проявлялися морфологічні ознаки санації вогнища запалення; на 8-мий день відзначали лише залишкові ознаки запального процесу у тварин, лікованих фітосубстанцією. Висновки: за результатами експериментальних досліджень, позитивну прискорену динаміку зменшення клінічних та гістоморфологічних ознак запалення до завершення лікування спостерігали у тварин, лікованих фітосубстанцією плодів перцю стручкового. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дубровна Л. В. Порівняльна оцінка впливу фітосубстанції плодів перцю стручкового на перебіг асептичного запалення м’яких тканин порожнини рота щурів / Л. В. Дубровна // Новини стоматології. - 2015. - № 4. - С. 79-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ns_2015_4_16.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |