Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Паска М. З. Експрес-метод гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною / М. З. Паска, О. Б. Маслійчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 5. - С. 181-186. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_5_21 Одним із методів удосконалення системи НАССР на підприємствах та у закладах ресторанного господарства є система моніторингу Clean Trace компанії 3М (США), яка включає прилад люмінометр, сваби (АТФ-тести), а також програмне забезпечення. Основне завдання цієї системи полягає в контролі миття обладнання та санітарно-гігієнічного стану підприємства. Описано застосування експрес-методу для визначення гігієнічного контролю якості вдосконаленого технологічного процесу приготування м'ясних посічених напівфабрикатів із рослинною сировиною. Система 3М Clean-Trace надає змогу кількісно визначити ступінь чистоти обладнання за рівнем АТФ. При контролі чистоти поверхні роблять змив по поверхні, постійно покручуючи відкриту тест-смужку, закривають її та маятниково похитують протягом 15 с, потім тест активують одним натисканням і протягом 1 хв вимірюють АТФ на люмінометр. Для визначення гігієнічного контролю якості вдосконаленого технологічного процесу приготування м'ясних посічених напівфабрикатів із рослинною сировиною в умовах ГП PRO100HUB використано люмінометр Clean-Trace NG і визначено гігієнічність семи точок технологічного процесу. Встановлено, що показник люмінометра не перевищував показник 1,808 RLU. Експрес-метод гігієнічного контролю якості технологічного процесу приготування м'ясних посічених напівфабрикатів із рослинною сировиною засвідчив, що показники люміномерта в межах норми (чисто), що підтверджує дотримання всіх гігієнічних норм удосконаленого технологічного процесу. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Паска М. З. Експрес-метод гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною / М. З. Паска, О. Б. Маслійчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 5. - С. 181-186. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_5_21.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |