Ємцев В. І. 
Соціально-економічні аспекти виробництва органічної продукції в Україні / В. І. Ємцев, Г. Ф. Ємцева // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 2. - С. 75-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_2_10
Мета роботи - дослідження соціально-економічних аспектів виробництва органічної продукції у світі та в Україні, визначення основних проблем, що стримують розвиток виробництва органічних продуктів, тенденцій і перспектив становлення вітчизняного ринку органічної продукції (ОП). Методологічна основа дослідження - система зaгaльнонaукових і спеціальних методів, а саме: аналізу і синтезу, індукції та дедукції (у разі структурування предметної площини дослідження на підгрунті ідентифікації та формалізації проблем розвитку органічного виробництва); економіко-статистичного, порівняльного й економічного аналізу (під час аналізу стану, тенденцій, a також проблем розвитку виробництва ОП); aнaлітичних і логічних узагальнень (за визначення та дослідження факторів впливу на розвиток і формування ринку ОП) тощо. Застосування цих методів надало змогу дослідити сучасний стан і тенденції розвитку органічного сільського господарства та виробництва ОП у світі та в Україні. Аналіз статистичних даних підтвердив загальну зацікавленість виробників органічним виробництвом і зростаючий попит населення в ОП. Визначено основні проблеми розвитку виробництва ОП в Україні (низький рівень доходів населення, відсутність достатньої підтримки та стимулювання органічного виробництва з боку держави, нерозвиненість внутрішнього ринку, недостатня розвиненість інфраструктури ринку ОП, наявність недобросовісних операторів на ринку, слабкий розвиток внутрішньої і міжнародної інтеграції та обмежений доступ на зовнішні ринки ОП, недостатня просвітницька робота серед населення щодо здорового способу життя, значний дефіцит висококваліфікованих агрономічних кадрів, що спеціалізуються на виробництві ОП, відносно складна та тривала за часом процедура одержання відповідного сертифіката тощо) та запропоновано шляхи їх подолання.
  Повний текст PDF - 364.238 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Ємцев В.
  • Ємцева Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Ємцев В. І. Соціально-економічні аспекти виробництва органічної продукції в Україні / В. І. Ємцев, Г. Ф. Ємцева // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 2. - С. 75-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_2_10.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Ємцев Віктор Іванович (економічні науки)
  • Ємцева Галина Федорівна (економічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського