Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Дулька О. С. Використання природних мінералів та активного вугілля в технології підготовки води при виробництві хлібного квасу / О. С. Дулька, В. Л. Прибильський, А. М. Куц, О. О. Коваленко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 4. - С. 233-241. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_4_26 На перебіг технологічного процесу та основні показники ферментованих напоїв, зокрема хлібного квасу, суттєво впливає склад води. Від вмісту її домішок залежить якість і корисність продукту. Технологія хлібного квасу не передбачає додаткової обробки питної води, окрім звільнення від механічних домішок. Тому актуальним питанням розвитку пиво-безалкогольної галузі харчової промисловості є розробка способів підготовки води під час виробництва хлібного квасу для інтенсифікації технологічного процесу і підвищення оздоровчих властивостей готового продукту. Досліджено вплив природних мінералів та активного вугілля під час підготовки води на процес зброджування квасного сусла й показники хлібного квасу. Визначено оптимальну температуру бродіння різних зразків сусла за використання дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10. Встановлено, що підготовлена вода, оброблена у послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь із швидкістю фільтрування 10 см<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дулька О. С. Використання природних мінералів та активного вугілля в технології підготовки води при виробництві хлібного квасу / О. С. Дулька, В. Л. Прибильський, А. М. Куц, О. О. Коваленко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 4. - С. 233-241. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_4_26.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |