Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Копиленко А. В. 
Моделювання ферментерів з вібраційним перемішуванням у фармацевтичній біотехнології / А. В. Копиленко, В. Ю. Шибецький, С. І. Костик, В. М. Поводзинський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 113-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_14
Досліджено роботу ферментера з вібраційною системою перемішування рідкої фази. Культивування біологічних агентів у фармацевтичній біотехнології з метою одержання активних фармацевтичних інгредієнтів потребує конструювання й експлуатації високоефективної та надійної апаратури. Ферментери з вібраційною системою перемішування рідкої фази мають суттєві переваги порівняно з апаратами, у яких використовують обертові перемішуючи пристрої. Ці переваги надають змогу створити контрольовані умови під час культивування біологічних агентів, що є запорукою одержання біологічно активних речовин визначеної якості, безпечності й ефективності для виробництва біологічних лікарських засобів. Запропоновано математичну модель ферментера з вібраційним перемішуванням враховує концепцію про взаємозв'язок між процесами масопередачі й перемішування і визначається специфікою гідродинаміки. Гідродинамічні характеристики ферментера з вібраційною системою перемішування мають суттєвий вплив на можливі механічні ушкодження біологічних агентів і, відповідно, зумовлюють можливі зміни якості активних фармацевтичних інгредієнтів. У зв'язку з цим є актуальним числове моделювання процесу на основі математичної моделі перемішування. Наведено моделювання процесу перемішування за допомогою системи рівнянь. Основними змінними є частота коливань, конструкційні особливості контактних елементів і параметри середовища. Для розрахунку системи рівнянь використано математичний пакет MathCad, який надав змогу визначити характер розподілення концентрацій, що залежить від параметрів коливань,
  Повний текст PDF - 392.255 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Копиленко А.
  • Шибецький В.
  • Костик С.
  • Поводзинський В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Копиленко А. В. Моделювання ферментерів з вібраційним перемішуванням у фармацевтичній біотехнології / А. В. Копиленко, В. Ю. Шибецький, С. І. Костик, В. М. Поводзинський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 3. - С. 113-121. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_3_14.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Шибецький Владислав Юрійович (технічні науки)
  • Костик Сергій Ігорович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського