Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Труш Ю. Л. 
Якість сировини на підприємствах хлібопекарської галузі: теоретичний і практичний аспект / Ю. Л. Труш, А. О. Заїнчковський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 2. - С. 44-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_2_7
Якісна готова продукція є гарантом ефективності та цільового розвитку системи управління якістю продукції, що включає похідні завдання в управління якістю, зокрема зменшення витрат виробництва й браку продукції, високу якість сировини, інноваційний розвиток, адже підвищення якості продукції без використання якісної сировини та застосування сучасних інноваційних способів виробництва і технологій неможливе. Встановлено, що важливість впливу фактора - якості сировини - для забезпечення виробництва хліба і хлібобулочних виробів високої якості відіграє першочергове значення. Обгрунтовано, що якість сировини (борошно) на 70 - 80 % визначає характеристики кінцевої продукції. Розглянуто та досліджено теоретичні та практичні аспекти якості сировини на підприємствах хлібопекарської галузі. Це надало змогу виявити ряд питань, що полягають у відсутності алгоритму (методики) проведення комплексної оцінки постачальника сировини (борошна). Запропоновано використати методику комплексної оцінки постачальника сировини для підприємств хлібопекарської галузі, уникнення роботи з ненадійними постачальниками, усунення проблем надходження неякісної сировини на підприємство. Доведено, що запропонована методика надасть змогу із множини потенційних постачальників вибрати найбільш надійного для підтримання міцних довгострокових зв'язків і роботи з ним з урахуванням принципу взаємовигідної співпраці. Рекомендовано для практичного застосування запропонованої методики постачальників розподілити на 3 групи. Проведено практичну реалізацію запропонованої методики внаслідок розрахунку бальної оцінки постачальника сировини із застосуванням експертних оцінок, визначенням сумарної оцінки надійності постачальника та встановленням групи належності постачальника. Достовірність проведених досліджень підтверджено коефіцієнтом узгодженості думок експертів - коефіцієнтом конкордації Кендела.
  Повний текст PDF - 354.046 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Труш Ю.
  • Заїнчковський А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Труш Ю. Л. Якість сировини на підприємствах хлібопекарської галузі: теоретичний і практичний аспект / Ю. Л. Труш, А. О. Заїнчковський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 2. - С. 44-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_2_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського