Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Кравченко М. Ф. Технологія пісочного печива з пектином / М. Ф. Кравченко, В. С. Михайлик, Н. Ю. Ярошенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 2. - С. 232-237. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_2_28 Обгрунтовано доцільність використання пектину в технології пісочного печива. Проведено аналіз основних способів одержання пектину та використання його як харчової та дієтичної добавки. Науково обгрунтовано і розроблено технологію борошняних кондитерських виробів з пісочного тіста і пектину. Проведено дослідження органолептичних та фізико-хімічних показників пісочного печива і пектину. Визначено кислотність, вологість пектину і пісочного печива з пектином. Найкращий результат спостерігається за заміни 8 % пшеничного борошна на пектин від його початкової маси. Збільшився вміст таких основних компонентів: харчові волокна - у 8,46 разу, калію - 1,07 разу, магнію - 1,11 разу, натрію - 4,25 разу, заліза - 1,09 разу. Встановлено, що пектин практично не здійснює впливу на показники якості пісочного печива. Найбільшу комплексоутворюючу здатність мають низькоетерифіковані пектини, використання яких як харчових добавок обмежене у зв'язку з їх невисокою драглеутворюючою здатністю. Пектини одержують із різної рослинної сировини. Це порошки без запаху, від світло-кремового до коричневого кольору. Розраховано хімічний склад печива з використанням пектину. Визначено напрями збагачення продуктів харчування пектиновими речовинами. Наведено принципову технологічну схему виробництва пісочного печива з пектином. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Кравченко М. Ф. Технологія пісочного печива з пектином / М. Ф. Кравченко, В. С. Михайлик, Н. Ю. Ярошенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 2. - С. 232-237. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_2_28.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |