Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Пешук Л. В. Розробка комплексної білково-мінерально-вуглеводної добавки на основі білків тваринного походження / Л. В. Пешук, О. Я. Горбач // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 182-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_23 Вивчено і проведено порівняльний аналіз амінокислотного складу харчових добавок (тваринного білка, концентрату сироваткового білка) і розробленої комплексної білково-мінерально-вуглеводної добавки з використанням тваринного білка з натуральної свинячої сировини, молочної сироватки, хітозану, хлористого кальцію. Встановлено параметри амінокислотної збалансованості з метою визначення можливості використання вторинної сировини як добавки до м'ясних фаршів і цільових продуктів. Результати біологічної цінності розробленої білково-мінерально-вуглеводної добавки підтверджують доцільність її використання в технології м'ясних виробів як повноцінного інгредієнта для рівноцінної заміни м'ясної сировини. Одержані дані дають змогу стверджувати, що незамінні а мінокислоти в БМВД достатньо збалансовані, коефіцієнт утилітарності (раціональності) амінокислотного складу білка відповідає ступеню використання даного білка організмом стосовно фізіологічно необхідної норми. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Пешук Л. В. Розробка комплексної білково-мінерально-вуглеводної добавки на основі білків тваринного походження / Л. В. Пешук, О. Я. Горбач // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 182-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_23.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |