Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Скочко О. І. 
Вивчення кріопротекторних властивостей харчових волокон у складі м’ясних фаршевих систем / О. І. Скочко, І. І. Кишенько // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 176-181. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_22
Оскільки на ринку з'являються все нові і нові пропозиції харчових волокон, особливо важливим є розуміння функціональних можливостей цих інгредієнтів, тому що стандартних рекомендацій щодо їх використання не існує. Наведено результати вивчення функціонально-технологічних властивості харчових волокон подорожника порівняно з пшеничною клітковиною з метою використання в технології посічених напівфабрикатів глибокого заморожування і тривалого зберігання. Механізм кріопротекторної дії харчових волокон у м'ясних фаршевих системах пов'язаний з утворенням аморфної структури всередині продукту і зменшенням кількості центрів кристалізації та зі зниженням активності води, що позитивно впливає назбереження щільної структуру напівфабрикатів після 30 діб зберігання в замороженому стані і сприяє одержанню продуктів високої якості.
  Повний текст PDF - 373.749 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Скочко О.
  • Кишенько І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Скочко О. І. Вивчення кріопротекторних властивостей харчових волокон у складі м’ясних фаршевих систем / О. І. Скочко, І. І. Кишенько // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 176-181. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_22.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Скочко Олексій Іванович (технічні науки)
  • Кишенько Ірина Іванівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського