Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Оболкіна В. І. Вивчення вмісту біологічно активних сполук у листі монарди двійчас¬тої з метою використання пряно-ароматичної фітосировини при створенні крекера з подовженим терміном придатності / В. І. Оболкіна, Т. Т. Носенко, О. О. Дзигар, Д. Б. Рахметов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 127-137. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_17 Визначено вміст біологічно активних сполук у листі монарди двійчастої, ідентифіковано склад фенольних, ароматичних сполук, терпенів, терпеноїдів, цукрів та інших речовин. Доведено високий антиоксидантний потенціал сировини завдяки наявності фенолкарбонових кислот, флавоноїдів і бактерицидних властивостивостей завдяки вмісту тимолу, карвакролу, d-гермакрину, альфа-терпіноліну. Обгрунтовано ефективність використання вітчизняної пряно-ароматичної фітосировини у технологіях нових харчових продуктів, зокрема крекерів з пікантним смаком, як природного антиоксиданта, консерванта, ароматизатора. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Оболкіна В. І. Вивчення вмісту біологічно активних сполук у листі монарди двійчас¬тої з метою використання пряно-ароматичної фітосировини при створенні крекера з подовженим терміном придатності / В. І. Оболкіна, Т. Т. Носенко, О. О. Дзигар, Д. Б. Рахметов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 127-137. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_17.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |