Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Ступак Ю. О. 
Інтенсивні технології енерго- і масообміну при стерилізації харчової продукції / Ю. О. Ступак, К. В. Васильківський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 86-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_12
Теплова стерилізація є найбільш розповсюдженим і надійним способом консервування харчових продуктів. Стерилізація консистентної продукції пов'язана з її високотемпературною обробкою в умовах кондуктивного теплообміну. Час нагрівання та охолодження упаковок з консистентною продукцією є особливо подовженим. Використання ротаційної стерилізації значно скорочує тривалість процесу і підвищує якість продукції. Розглянуто варіанти конструктивних рішень спеціальних ротаційних пристроїв для реалізації складного обертального руху і виконано кінематичний аналіз запропонованих механічних систем. Визначено співвідношення між швидкісними і геометричними параметрами механізмів.
  Повний текст PDF - 454.848 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Ступак Ю.
  • Васильківський К.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Ступак Ю. О. Інтенсивні технології енерго- і масообміну при стерилізації харчової продукції / Ю. О. Ступак, К. В. Васильківський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 6. - С. 86-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_6_12.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Ступак Юрій Олександрович (технічні науки)
  • Ступак Юлія Олександрівна (технічні науки)
  • Васильківський Костянтин Вікторович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського