Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Дубініна А. А. Способи стабілізації кольору рослинної сировини під час її переробки / А. А. Дубініна, Т. В. Щербакова, Ю. М. Хацкевич, С. О. Ленерт, А. А. Борисова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 140-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_20 Розглянуто хімічну будову природних барвників - хлорофілів, каротиноїдів і речовин фенольної природи. Наведено огляд літературних даних про існуючі способи стабілізації кольору сировини рослинного походження під час її переробки в продукти харчування. Проаналізовано загальні шляхи запобігання окисленню пігментних речовин рослинної сировини та збереження натурального кольору плодів і овочів. Доведено актуальність подальшого пошуку нових методів стабілізації рослинних пігментів під час переробки фруктів та овочів, які були б більш ефективними і безпечними. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дубініна А. А. Способи стабілізації кольору рослинної сировини під час її переробки / А. А. Дубініна, Т. В. Щербакова, Ю. М. Хацкевич, С. О. Ленерт, А. А. Борисова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 140-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_20.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |