Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Дубініна А. А. 
Способи стабілізації кольору рослинної сировини під час її переробки / А. А. Дубініна, Т. В. Щербакова, Ю. М. Хацкевич, С. О. Ленерт, А. А. Борисова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 140-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_20
Розглянуто хімічну будову природних барвників - хлорофілів, каротиноїдів і речовин фенольної природи. Наведено огляд літературних даних про існуючі способи стабілізації кольору сировини рослинного походження під час її переробки в продукти харчування. Проаналізовано загальні шляхи запобігання окисленню пігментних речовин рослинної сировини та збереження натурального кольору плодів і овочів. Доведено актуальність подальшого пошуку нових методів стабілізації рослинних пігментів під час переробки фруктів та овочів, які були б більш ефективними і безпечними.
  Повний текст PDF - 477.575 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дубініна А.
  • Щербакова Т.
  • Хацкевич Ю.
  • Ленерт С.
  • Борисова А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дубініна А. А. Способи стабілізації кольору рослинної сировини під час її переробки / А. А. Дубініна, Т. В. Щербакова, Ю. М. Хацкевич, С. О. Ленерт, А. А. Борисова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 140-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_20.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Дубініна Антоніна Анатоліївна (технічні науки)
  • Щербакова Тетяна Віталіївна (технічні науки)
  • Хацкевич Юрій Миколайович (технічні науки)
  • Ленерт Світлана Олександрівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського