Марченко Т. С. 
Наукове обгрунтування доцільності використання крохмальної патоки у складі йогуртів / Т. С. Марченко, Г. Є. Поліщук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 240-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_30
Науково обгрунтовано доцільність застосування крохмальної патоки різного ступеня оцукрювання у складі йогуртів. Встановлено залежність умовної в'язкості йогурту і вологоутримувальної здатності його згустків від ступеня оцукрювання крохмальної патоки. Доведено найбільшу структуруючу здатність патоки карамельної, що містить декстрини. Виявлено незначне гальмування процесу зброджування за наявності вищих цукрів у складі патоки з низьким і середнім значенням дектрозного еквівалента. Натомість патока високого ступеня оцукрювання практично не впливає на активність молочно-кислих бактерій. За результатами проведеного дослідження доведено можливість застосування у складі йогурту крохмальної патоки середнього та низького ступеня оцукрювання для повної заміни сухого знежиреного молока та цукру.
  Повний текст PDF - 387.363 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Марченко Т.
  • Поліщук Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Марченко Т. С. Наукове обгрунтування доцільності використання крохмальної патоки у складі йогуртів / Т. С. Марченко, Г. Є. Поліщук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 240-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_30.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Марченко Тамара Станіславовна (технічні науки)
  • Поліщук Галина Євгеніївна (1958–) (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського