Марченко Т. С.
Наукове обгрунтування доцільності використання крохмальної патоки у складі йогуртів / Т. С. Марченко, Г. Є. Поліщук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 240-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_30
Науково обгрунтовано доцільність застосування крохмальної патоки різного ступеня оцукрювання у складі йогуртів. Встановлено залежність умовної в'язкості йогурту і вологоутримувальної здатності його згустків від ступеня оцукрювання крохмальної патоки. Доведено найбільшу структуруючу здатність патоки карамельної, що містить декстрини. Виявлено незначне гальмування процесу зброджування за наявності вищих цукрів у складі патоки з низьким і середнім значенням дектрозного еквівалента. Натомість патока високого ступеня оцукрювання практично не впливає на активність молочно-кислих бактерій. За результатами проведеного дослідження доведено можливість застосування у складі йогурту крохмальної патоки середнього та низького ступеня оцукрювання для повної заміни сухого знежиреного молока та цукру.
Цитованість авторів публікації:Марченко Т.Поліщук Г.
Бібліографічний опис для цитування:
Марченко Т. С. Наукове обгрунтування доцільності використання крохмальної патоки у складі йогуртів / Т. С. Марченко, Г. Є. Поліщук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 240-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_30.
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)Марченко Тамара Станіславовна (технічні науки)Поліщук Галина Євгеніївна (1958–) (технічні науки)
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити
"Анкету науковця"
|